دانلود پاورپوینت قارچ های میکوریزی جهت رشته صنایع غذایی در 10 اسلاید و با فرمت pptx  بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش

 

 

 


واژه میکوریزا (قارچ- ریشه) بیانگر ساختمان‌هایی است که در نتیجه همراهی و همزیستی بین ریشه گیاهان ایجاد می‌شود. همزیستی میکوریزایی از رایج‌ترین و سابقه‌دارترین روابط همزیستی در سلسله گیاهان است که در اکثر اکوسیستم‌ها وجود دارد به‌طوری که اکثر گیاهان (در حدود 95 درصد گونه‌های گیاهان آوندی) لااقل یکی از تیپ‌های میکوریزا را دارا هستند.
قارچ‌های میکوریزایی به دو دسته کلی اکتومیکوریزا و اندومیکوریزا تقسیم بندی می‌شوند. قارچ‌های اکتومیکوریزا به درون سلول‌های ریشه وارد نمی‌شوند و به همین دلیل حالت میکوریزایی آنها، بیرونی خوانده می‌شود و شکلی از همزیستی است که در آن یک شبکه پیچیده هیف بین اپیدرم ریشه و سلول‌های پوست تشکیل شده و به داخل خاک گسترش پیدا می‌کند. بیش از پنج هزار گونه قارچ در تشکیل میکوریزای بیرونی با حدود دو هزار گونه از گیاهان (اکثراً از انواع درختان جنگلی سوزنی برگ و پهن برگ) دخالت دارند. گروهی از قارچ‌ های میکوریزایی که با گیاهان زراعی همزیستی دارند با نام اندومیکوریزا مشخص می‌شوند. این نوع نامگذاری برای میکوریزای درونی، به دلیل نفوذ قارچ به داخل سلول‌ های پوست ریشه می‌باشد. در این گروه، میسلیوم قارچ در بین و داخل سلول‌ های گیاه میزبان رشد می‌کند. بخش قابل توجهی از این قارچ‌ ها تحت عنوان میکوریزای وزیکولار آرباسکولار یا VAM دسته بندی می‌شوند و با تعداد بسیاری از گیاهان زراعی و باغی رابطه همزیستی دارند. مبنای نامگذاری اولیه قارچ‌های VAM به علت تولید اندام‌ های قارچی خاص به شکل بوته کوچک (آرباسکول) و نیز محفظه یا کیسه انباشته از مواد ذخیره (وزیکول) درون ریشه گیاهان میزبان است. آرباسکول‌ ها معمولاً در سلول‌های بخش درونی پوست ریشه تشکیل می‌شوند.

 

 


فهرست مطالب:
قارچهای میکوریزی
میکروارگانیسم های حل کننده فسفات
میکرو ارگانسیم های کود بیولوژیک پتاسیمی
اثر باكتري هاي حل كننده فسفات و كودهاي فسفاته بر چگونگي رشد گياه برنج
نقش میکوریزا