مبانی نظری و پیشینه تحقیق فرسودگی شغلی برگرفته شده از فصل دوم پایان نامه فرسودگی شغلی می باشد که در قسمت اول مبانی نظری فرسودگی شغلی کامل تشریح می شود و در قسمت بعد پیشینه تحقیق فرسودگی شغلی بیان خواهد شد

 

 

فرسودگی شغلی
فرسودگی شغلی یک سندرم روانی متشکل از تحلیل عاطفی (احساس تخلیه‌ي قوای روانی)، مسخ شخصیّت (واکنش منفی و عاری از احساس و توأم با بی‌اعتنایی مفرط نسبت به گیرندگان خدمات) و کاهش احساس موفّقیّت فردی است که به ایجاد تصوّر منفی از خود، نگرش منفی نسبت به شغل و احساس عدم ارتباط با مراجعین می‌انجامد و به شدّت روابط فردی، شغلی و سازمانی را تحت تأثیر قرار می‌دهد(صابری و همکاران،1387 :96).

 

 

 

فرسودگي شغلي عبارت است از :

حالتي از خستگي جسمي ، هيجاني و ذهني كه به دليل فشار مداوم و مكرر ناشي از برخورد فشرده و دراز مدت با عوامل انساني يا فيزيكي بوجود مي آيد . نشانه ها و علائم فرسودگي شغلي ، معمولاً به صورت احساس درماندگي ، نا اميدي ، سرخوردگي ، و پيدا كردن ديدگاه منفي نسبت به خود و ديگران بروز داده مي شوند . افراد ممكن است تصور كنند كه بيش از حد كار مي كنند وقادر به كنترل آن نيستند(صابری و همکاران،1387 :96).

 

فرسودگي شغلي بر اثر استرس شديد ، مداوم و كنترل نشده و زماني كه تقاضاي محيط كار بيش از توانايي هاي شخصي براي سازگاري يا موفقيت باشد بوجود مي آيد . هر گاه با استرس مقابلة مؤثر نشود ، فرسودگي شغلي بوجود مي آيد . بروز فرسودگي شغلي ناگهاني نيست ، بلكه فرآِيند پيش رونده دارد و رشد آن مرحله اي است(صابری و همکاران،1387 :97). 

 

 

 



فهرست مطالب

فصل دوم: چارچوب نظری و پیشینه تحقیقاتی فرسودگی شغلی

2-3- فرسودگی شغلی    
2-3-1- مراحل و سير فرسودگي     
2-3-2- آغاز نشانه هاي مزمن فرسودگي    
2-3-3- عوامل مؤثر در فرسودگي شغلی    
2-3-4- شيوه هاي مقابله با فرسودگي شغلي     

پیشینه پژوهشی فرسودگی شغلی

پیشینه داخلی فرهنگ سازمانی

پیشینه خارجی فرهنگ سازمانی

فهرست منابع و ماخذ