عنوان مبانی نظری و پیشینه تحقیق هوش اخلاقی می باشد که در ابتدا  مبانی نظری هوش اخلاقی بیان می شود و در ادامه پیشینه تحقیق هوش اخلاقی در پژوهش های داخلی و خارجی مورد بررسی قرار می گیرد. هوش اخلاقی عبارت است ازتوانایی تشخیص درست ازنادرست براساس اصول جهان شمول تعریف شده. این نوع هوش، درمحیط جهانی مدرن کنونی می تواند به مثابه نوعی جهت یاب برای اقدامات عمل نماید. هوش اخلاقی نه تنها چهارچوب قوی وقابل دفاع برای فعالیت انسان فراهم می کند، بلکه کاربردهای فراوانی دردنیای حقیقی دارد. درواقع، این نوع هوش تمام انواع دیگرهوش انسان رادرجهت انجام کارهای ارزشمند هدایت می کند(بهشتی فروهمکاران،2011: 3).

 

 

اخلاق را مجموعه‌ای از صفات روحی و باطنی انسان تعریف کرده‌اند که به صورت اعمال و رفتاری که از خلقیات درونی انسان ناشی می‌شود، بروز ظاهری پیدا می‌کند و بدین سبب گفته می‌شود که اخلاق را از راه آثارش می‌توان تعریف کرد.

 

 

استمرار یک نوع رفتار خاص، دلیل بر آن است که این رفتار یک ریشه درونی و باطنی در عمق جان و روح فرد یافته است که آن ریشه را خلق و اخلاق می‌نامند. دامنه اخلاق را در حد رفتارهای فردی تلقی می‌کنند، اما رفتارهای فردی وقتی که در سطح جامعه یا نهادهای اجتماعی تسری پیدا می‌کند و شیوع می‌یابد، به نوعی به اخلاق جمعی تبدیل می‌شود که ریشه‌اش در فرهنگ جامعه می‌دواند و خود نوعی وجه غالب می‌یابد که جامعه را با آن می‌توان شناخت(معیدفر،1380).

 

 

 

 

 


فهرست مطالب
تعاریف مفهومی و عملیاتی متغیرهای پژوهش    2

فصل دوم    ادبیات و پیشینه تحقیق هوش اخلاقی    4

مقدمه    6
مبانی نظری پژوهش    6
اصول ضروری هوش اخلاقی    9
ابعادهوش اخلاقی ازدیدگاه لنیک و کیل    11
مؤلفه های هوش اخلاقی لنیک وکیل ازدیدگاه قرآن کریم وائمه معصومین(ع)    12
نکاتی برای ایجاد هوش اخلاقی    14
انتقال ارزش ها، پایه هوش اخلاقی    17

پیشینه تحقیق هوش اخلاقی    

تحقیقات داخلی هوش اخلاقی    

تحقیقات خارجی هوش اخلاقی    

جمع بندی و مدل پژوهش    26
مدل مفهومی پژوهش    28
منابع و مأخذ:    29
منابع فارسی    29
منابع انگلیسی    33