تعریفهای زیادی برای چابکی ارائه شده است اما هیچ یک، مخالف با یکدیگر نبوده، یکدیگر را نقض نمی‌کنند. عموماً این تعریفها، ایده سرعت و تغییر در محیط کسب وکار را نشان می دهند. با توجه به جدید بودن بحث چابکی، تعریف جامعی‌که مورد تائید همگان باشد، وجود ندارد. قابلیتهای چابکی عبارت است از توانایی هایی که باید در سازمان ایجاد شود تا سازمان از قدرت مورد نیاز برای پاسخگویی به تغییرات برخوردار باشد (نورری مقدم، 1391). 

 

 

مبانی چابکی:


1.    سازمان در جهت پیشرو بودن در تغییر: یک سازمان چابک در جهتی سازماندهی می شود که توانایی مقابله با تحولات و تغییرات غیر قابل پیش بینی را داشته باشد از این رو منابع انسانی و فیزیکی آن به گونه‌ای سازماندهی می شود که بتواند به سرعت با محیط در حال تغییر و فرصتهای موحود در بازار سازگاری پیدا کند. 

 


2.    اهرمي‌نمودن تاثیر اطلاعات و افراد : سازمان چابک می کوشد تا از تاثیر اطلاعات و افراد به یکدیگر بهره گرفته و از طرفی مشوق نوآوری و ابتکار در سراسر سازمان باشد.

 


3.    تشریک مساعی در جهت افزایش رقابت پذیری: برای ارائه ی سریع محصولات به بازار، سازمانهای رقیب ناچارند با یکدیگر همکاری و تشریک مساعی داشته باشند.

 


4.    ارج نهادن به مشتریان و انتقال ارزش: مشتریان، این سازمان ها را به عنوان تولید کننده محصولاتی که نیازهای آنها را برطرف کنند می شناسند در این سازمان ها قیمت گذاری بر اساس هزینه های تمام شده ی آن نبوده ، بلکه بر اساس ارزشی است که در قبال رفع نیاز مشتری نصیب سازمان شده است (جعفرنژاد و شهائی، 1389).
 

 

 

 

 


فهرست مطالب

فصل دوم: مروري بر ادبیات تحقیق و پیشینه تحقیق چابکی

2-3- چابکی سازمانی    
2-3-1 مفاهیم و تعاریف چابکی    
2-3-2 تولید چابک؛ سرآمد روشهای تولیدی    
2-3-3 قواعد کلی تولید چابک    
2-3-4 تعاریف تولید چابک     
2-3-5 مزایای حاصل از بهبود و افزایش سطح چابکی سازمان    
2-3-6 دلایل نیاز سازمانها به تشکیل سازمان چابک (مجازی)     
2-3-7 ابزارهای سازمان برای تحقق چابکی    
2-3-8 اصول و شاخصهاي چابكي در بخش دولتي
2-3-9 ابعاد چابكي در بخش دولتي    
2-3-10 قابلیتهای چابکی :    
2-3-11 مشخصات معماری سازمان چابک:    
2-3-12 مدل مفهومي چابك سازي     

2-4 پیشینه تحقیق در مورد چابکی    

2-4-1 پیشینه داخلی در مورد چابکی    

2-4-2 پیشینه خارجی در مورد چابکی    

2-5  مدل مفهومي‌پژوهش    
منابع و مآخذ