مبانی نظری و پیشینه تحقیق صفات شخصیت نمونه فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد روانشناسی می باشد. شخصیت عبارت است از الگوهای نسبتا پایدار صفات، گرایشها و یا ویژگیهایی که تا اندازه ای به رفتار افراد دوام می بخشد. این صفات می تواند منحصر به فرد باشد، در برخی گروهها مشترک باشد، یا کل اعضای گونه در آن سهیم باشند، ولی الگوهای آن در هر فرد تفاوت دارد (فیست و فیست، 2002؛ ترجمه سیدمحمدی، 1391). بر این اساس کاستا و مک کری(1985؛ به نقل از شکری و خدایی، 1388)، با استفاده از تحلیل عاملی به این نتیجه رسیدند که می توان بین تفاوتهای فردی در خصوصیات شخصیتی، پنج بعد عمده را منظور کرد: روان رنجورخویی، برونگرایی، پذیرش، سازگاری، وظیفه شناسی. 

 

 

 

ای نوشتار نمونه فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد روانشناسی با عنوان مبانی نظری و پیشینه تحقیق صفات شخصیت می باشد که در بخش اول به بررسی شخصیت و صفات می پردازیم و در بخش دوم به پیشینه تحقیق صفات شخصیت در پژوهش های داخلی و خارجی می پردازیم

 

 

 


روان رنجورخویی به تمایل فرد برای تجربه اضطراب، تنش، خصومت، افسردگی و عزت نفس پایین مربوط می شود، درحالیکه برونگرایی به تمایل فرد برای مثبت بودن، جرأت طلبی، پرانرژی بودن و صمیمی بودن اطلاق می گردد. پذیرش به معنای کنجکاوی، عشق به هنر، هنرمندی، انعطاف پذیری و خردورزی است، درحالیکه سازگاری بخشندگی، مهربانی، سخاوت، همدلی و همفکری و نوعدوستی و اعتمادورزی را شامل می شود. سرانجام اینکه وظیفه شناسی به تمایل فرد برای منظم بودن، کارابودن، قابلیت اعتماد و اتکا، خودنظم بخشی، پیشرفت مداری، منطقی بودن و آرام بودن اشاره دارد.

 

 

 

 

 

 

 

 

فهرست مطالب

تعریف مفهومی صفات شخصیت 2

تعریف عملیاتی صفات شخصیت    3

چارچوب نظری و پیشینه پژوهش صفات شخصیت

شخصیت    5
رویکرد اصلی شخصیت    6
رویکرد صفات    6
مؤلفه ها و پنج عامل شخصیت    8
برونگرایی    9
سازگاری    10
وظیفه شناسی    11
روان رنجورخویی    12
پذیرش(گشودگی)    13
ساختار زیستی صفات شخصیت    15
صفات شخصیت و بهزیستی ذهنی    18
پیشینه پژوهش    24
منابع    39