تعریف نظری اختلالات رفتاری عبارتست از رفتارهای گوناگون افراطی، مزمن و انحرافی که  گستره  آن شامل  اعمال  تهاجمی  یا برانگیختگی ناگهانی تا اعمال افسرده‌گونه و گوشه‌گیرانه می باشد و بروز آن‌ها به دور از انتظار  مشاهده کننده است، به طوری‌که وی آرزوی توقف اینگونه رفتارها رادارد. اختلالات رفتاری شامل رفتارهایی که ناهنجاری‌زاست و با هنجارهای تربیتی، اخلاقی، اجتماعی، همخوان نیست و باعث ایجاد مشکل در خانواده، محیط تحصیلی و ... می‌شود و عملکرد کودک را مختل می سازد، می‌باشد (سادوک  و سادوک، 2009 ترجمه سبحانیان و رفیعی،1387). 

 

 

تعریف عملیاتی اختلالات رفتاری عبارتست از در تحقیق حاضر منظور از اختلالات رفتاری، نمره ای است که از آزمون اختلالات رفتاری راتر به دست می‌آید.

 

 

 


نمونه پیشینه داخلی و خارجی در مورد اختلالات رفتاری

صدرالسادات (1386) در پژوهشی رابطه بینشیوه‎های فرزندپروری و کارکرد خانواده در خانواده‏های کودکان دارای اختلالات رفتاری، خانواده‏های کودکان بد سرپرست و خانواده‏های کودکان عادی را مورد مقایسه قرارداد. نتایج این پژوهش حاکی از این بود که کارکرد خانواده‏های کودکان دارایاختلالات رفتاری و کودکان بد سرپرست از کارکرد خانواده‏های کودکان عادی به طور معناداری ضعیف‎تر است. کارکرد پایین خانواده در گروه بد سرپرست و دارایاختلالات رفتاری فقط با شیوه فرزندپروری مستبدانه رابطه مثبت معنادارو در گروه عادی با شیوه‌های فرزندپروری مستبدانه و سهل‌گیرانه رابطه مثبت معنا‌دارو با شیوه فرزند‌پروری مقتدرانه رابطه منفی معنا‌دار داشت. خانواده‏های کودکان بد‌سرپرست بیشتر از شیوه‏های فرزند‌پروریسهل‏گیرانه و مستبدانه و کمتر از شیوه فرزندپروری مقتدرانه استفاده می‎کنند. 

 


وست و فارنيگتون (2007) دريافتند كه كودكاني كه مورد بي‌رحمي واقع شده‌اند، والدين آن‌ها سهل‌انگار و غفلت‌كننده بوده‌اند، انضباط خشن و ناپايدار اعمال كرده‌اند و يا فاقد تعامل كافي با كودكان خود بوده‌اند، بيشتر به اختلالات رفتاری و بزهكاري متبلا شده‌اند. 

 

 

 

 

 

 

 

فهرست مطالب
1-7-2 تعاریف عملیاتی
فصل دوم :  مبانی نظری و پیشینه تحقیق
2-3- موضع گیری نظری در خصوص اختلالات رفتاری کودکان 
2-3-1-  تعریف اختلالات رفتاری کودکان با توجه به مفهوم بهنجاری
2-3-2- ملاک های اختلال رفتاری  
2-3-3- شیوع اختلالات رفتاری در کودکان 
2-3-4- سبب شناسی اختلالات رفتاری در کودکان 
2-3-5-سلامت روان در والدین کودکان مبتلا به اختلالات رفتاری
2-3-6-  مشکلات ارتباطی والدین کودکان مبتلا به اختلالات رفتاری 
2-3-7- استرس والدینی در والدین کودکان مبتلا به اختلالات رفتاری 
2-3-7-1- تشخیص اختلالات رفتاری در کودکان 
2-3-7-2- مشکلات رفتاری وارتباطی کودکان 
2-3-7-3- سن کودک 
2-3-7- 4- مسائل مالی 
2-3-7-5- واکنش جامعه 
2-3-7-6- انزوای والدین 
2-3-7-7- ناسازگاری در روابط زناشویی 
2-3-7-8- مشکلات خواهران وبرادران 
2-3-8- سازگاری با استرس در والدین کودکان مبتلا به اختلالات رفتاری 
2-4- یافته های پژوهشی در داخلی وخارجی در قلمرو موضوع مورد بررسی 
2-4-1- یافته های پژوهشی در داخل کشور 
2-4-2- یافته های پژوهشی در خارج کشور
2-5- خلاصه فصل