دانلود پاورپوينت عدس آشنایی با آن جهت رشته کشاورزی در قالب 29 سلايد و با فرمت pptx بصورت کامل و جامع و با قابليت ويرايش

 

 

عدس از قديمی ترين منابع غذايی گياهی بشر است و عمر آن به قدمت تاريخ كشاورزی است. از عدس هم در قرآن (سوره بقره آيه 61) و هم در انجيل نام برده شده است. وجود بقايای دانه های عدس در مقابر مصری به 2300 سال قبل از ميلاد مسيح می رسد. كشت آن در مصر، جنوب اروپا و غرب آسيا در قديم رواج داشته و از اين مناطق بعداً به شمال اروپا، هندوستان، چين و بطرف غرب تا اتيوپی پراكنده گرديده است.

 


كشورهای عمده توليد كننده عدس در دنيا عبارتند از هندوستان، تركيه، سوريه، پاكستان، اسپانيا و بنگلادش. در ايران كشت عدس بيشتر به استانهاي شمال غربی و غرب كشور اختصاص يافته است.منشاء عدس به نظر می رسد از كشورهای شرق مديترانه مثل آسياي صغير، يونان و مصر باشد كه از آنجا به طرف هند گسترش يافته است. كشت آن بعداً در اروپا، آفريقا و آمريكا رواج يافته است.

 


عدس يكی از حبوبات است كه از قديم الايام در اكثر نقاط دنيا كشت مي شده است . گياه شناسان اعتقاد دارند كه عدس حتی قبل از تاريخ نيز وجود داشته است . عدس از نظر مقدر پروتئين بسيار غی است و دربين گياهان فقط لوبيای سويا بيشتر از عدس پروتئين درد.عدس گياهی است يكساله كه ارتفاع آن بيش از 30 سانتيمتر نيست . برگهای آن داراي 6 تا 14 برگچه می باشد كه در انتهای آن پيچك قرار درد . گلهای عدس رنگ سفيد و داراي رگه هايی به رنگ بنفش است . ميوه آن غلاف كوچكی است و معمولا در هر غلاف 1 تا 3 عدس وجود دارد.

 

 

 

 

فهرست مطالب
كليات گياه شناسی
انواع عدس
ترکیبات شیمیایی
خواص داروئی
خواص عدس
مضرات
آب و هوای مناسب کاشت عدس
کشت عدس
تاریخ و طرز کاشت
عملیات داشت
برداشت
آفات و بیماری های عدس